0-meting door Teamplayers

De Teamplayers zijn dit jaar gestart met verschillende opdrachten. Teamplayers bestaan uit studenten van de MBO opleiding Sport en Bewegen (ROC Mondriaan) en de HBO opleidingen HALO en Sportmanagement (Haagse Hogeschool)
De groep bestaat uit Feico, Nathan, Cain, Pim, Remy en Timo. Deze 6 jongemannen gaan zich onder andere bezighouden met het uitvoeren van een 0-meting. De gemeente Den Haag wilt graag weten hoe gezond en sportief de inwoners van de stad zijn. In de Sporttuin willen we graag weten of kinderen van de deelnemende scholen een beetje van sporten houden. (het kan natuurlijk dat er kinderen zijn die meer van rekenen of lezen houden)

Testen
Om een goede 0-meting te maken zijn de Teamplayers een paar weken achter de computer gekropen. Zij hebben op basis van voorgaande jaren een gecombineerde test gemaakt die met een iPad ingevuld kan worden. Kinderen kunnen de vraag lezen, het antwoord op de iPad aanklikken en de Teamplayers krijgen een overzicht van de antwoorden van alle kinderen.
Er moet natuurlijk uitgeprobeerd worden of de vragen niet te makkelijk of te moeilijk zijn en of alles werkt. Daarom hebben Timo en Remy de week voor de Kerstvakantie 1 van de 3 onderdelen van de gymles voor hun rekening genomen op Het Startpunt. Eerst moesten de kinderen de test invullen en daarna konden ze de resterende tijd meedoen aan een leuk tikspel.

Resultaten
De antwoorden die de kinderen hebben gegeven worden nu in de computer bekeken. De Teamplayers gaan er mooie grafiekjes van maken en kijken of er slimme aanpassingen kunnen worden gedaan aan de tests. In januari en februari zal dan aan alle kinderen van 6 basisscholen gevraagd worden de test in te vullen. Zo kunnen wij zien welke sporten moeten worden toegevoegd, welke sporten we kunnen schrappen, maar ook hoe gezond en sportief een groot deel van de Schilderswijk nou eigenlijk is.

Een grafische weergave van wat resultaten. (datum 16-03-2016)

Nieuws-0-meting-20160316