Bezoek ACES Europe aan de Haagse Sporttuin Schilderswijk

Begin november vond het bezoek van de jury van ACES Europe aan Den Haag plaats. In 4 dagen tijd werd, in een zo spannend mogelijk programma, aan de jury getoond waarom Den Haag de titel “European Capital of Sports 2021” verdient.

Een bezoek aan de Haagse Sporttuin Schilderswijk moest een blijvende indruk achterlaten. Echte bewegende kinderen, een samenwerking tussen streetsportmedewerkers, jeugdsportcoördinatoren en schoolsportcoördinatoren, en een diversiteit aan sporten moest een beeld geven van hoe wij “het” in Den Haag aanpakken.

Een sportochtend met twee opzichzelfstaande doelen; 1) een sportochtend voor 163 kinderen en 2) de ontvangst van een aantal belangrijke personen.

Op het Jacob van Campenplein stonden Streetsportmedewerkers Redouan, Hassan en Ilias met de kinderen op een heus pannaveld te voetballen. Een prachtig gezicht, voor de vanaf de Houtzagerij aan komen lopende jury.

In de Sporttuin werd de jury vervolgens officieel ontvangen en welkom geheten door drie moeders die speciaal voor dit bezoek Turkse lekkernijen hadden bereid.

De 138 leerlingen van de Van Ostadeschool, de Prinses Marijkeschool en de Koningin Beatrixschool waren toen al 3 kwartier aan het sporten in de Sporttuin. Tevens waren 25 kinderen van SBO Inspecteur de Vriesschool met een speciaal geregelde touringcarbus uit Kijkduin gekomen om deel te nemen aan deze ochtend.

Al deze leerlingen waren verdeeld over een tiental sportonderdelen. De rondleiding ging dan ook verder langs skateboarden, basketbal, hockey, tennis, handbal, klimmen, dansen en judo. Deze sporten werden begeleid door de jeugdsportcoördinatoren van WSDH en door een aantal extern ingehuurde trainers. De samenwerking tussen deze trainers onder regie van Hassan, Jesse en beheerder Patrick liep ontzettend soepel.

Na een strakke rondleiding vertrok de jury naar binnen voor een presentatie. Door Albert Heijn Voorburg en Albert Heijn Escamplaan was een gezonde lunch gesponsord die gretig door de kinderen is genuttigd. Daarna startte de derde en laatste ronde.

Na de presentatie verliet de jury basisschool Het Startpunt via het groene schoolplein, waar een les freerunning werd gegeven. Uiteraard werd hier nog even kort bij stilgestaan alvorens de jury naar de Sportcampus Zuiderpark vertrok.

De blije kinderen, die zichtbaar genoten van deze ochtend, hebben een blijvende herinnering achter gelaten bij de juryleden. Dit werd zowel tijdens de persconferentie als gedurende het weekend nog meerdere keren herhaald en benadrukt.

Hartelijk dank aan alle betrokkenen die hun bijdrage hebben geleverd aan deze ochtend.Sebastiaan – Haagse Sporttuin Schilderswijk.