ADO Scoutingdag 2011-2012

De scoutingdag voor het selectieteam van ADO Skills&School was weer een groot succes. Ondanks de kou, de regen en dus eigenlijk gewoon het enorm vieze weer, stonden er ruim 125 jongens van de negen basisscholen in De Haagse Sporttuin. Zij lieten hun kunsten zien aan de scouts van ADO Den Haag om zo een kans te maken om geselecteerd te worden.Geslecteerd word je niet zomaar, ten eerste moet je goed kunnen voetballen, maar ook als teamspeler en op het gebied van schoolprestaties en “het goede voorbeeld geven” moet je goed je best doen.

De 125 jongens van de scholen die aangesloten zijn bij de Sporttuin Schilderswijk hebben dan ook een doel voor ogen. Door geselecteerd te worden voor ADO Skills&School wordt de kans iets groter om je in de kijker te spelen voor het echte ADO Den Haag. Misschien, als je echt heel goed bent, kan je uiteindelijk wel eens in het Kyocera stadion gaan spelen.

Tot die tijd wordt er in de Sporttuin getraind door de selectie. Elke week, onder leiding van meester Stephan zal er een goede training afgewerkt worden. Daarnaast zal er een aantal oefenwedstrijden georganiseerd worden tegen verenigingen die in het regionetwerk zitten met ADO Den Haag.
Een echte wedstrijd bezoeken en een training van ADO 1 bekijken in het Zuiderpark behoren ook tot het programma.

De stichting ADO Den Haag in de Maatschappij en Breedactief nemen de organisatie van dit hele project voor hun rekening.
Gelukkig hebben zij woningbouwcorporatie HAAGWONEN bereid gevonden om te participeren in dit project en zal de naam van HAAGWONEN dan ook vanaf dit seizoen op alle wedstrijdkleding te zien zijn.