ADO Scoutingdag voor meisjes 2007

Sarina Wiegman geeft uitleg tijdens de ADO scoutingdag 2007Afgelopen woensdag vond op het terrein van de Haagse Sporttuin aan de Bosboomstraat 12-14 een scoutingmiddag plaats. Hieraan namen leerlingen deel van de Johan de Witt Scholengroep en van de negen basisscholen, die zijn aangesloten bij de Haagse Sporttuin.

 

 

Er worden voor dit unieke concept 16 meisjes geselecteerd, die eenmaal per week getraind zullen worden en gedurende het schooljaar zullen deelnemen aan extra activiteiten, allen betrekking hebbend op ADO Den Haag.

ADO damesselectie in de Haagse Sporttuin
Speelsters van ADO (rechts) waren ook van de partij

 

 

Michael Krul en Ron Kenter van ADO Den Haag scouten in de Haagse Sporttuin
Michael Krul (li) en Ron Kenter van de ADO Den Haag Voetbalschool noteren alles


Lex Schoenmaker van ADO Den Haag kijkt toe in De Haagse Sporttuin
Lex Schoenmaker kijkt tevreden toe: ‘Veel animo’

Ook gaven diverse speelsters van de ADO vrouwen-selectie acte de presence, waaronder o.a. international Sheila van der Bulk. Er is één sessie gehouden waarin leerlingen van het voortgezet- en basisonderwijs samengevoegd werden.

Schilderswijk
Met deze samenwerking toonde ADO Den Haag wederom haar sociaal/maatschappelijke betrokkenheid in de regio Haaglanden aan, in dit geval specifiek op de Haagse Schilderswijk gericht.

Sportsignaal Voetbal Magazine

ADO Den Haag

 

Bij de activiteit woensdagmiddag waren Lex Schoenmaker (teammanager ADO Den Haag- vrouwen) en Sarina Wiegman (trainer/coach ADO Den Haag-vrouwen) prominent aanwezig. Schoenmaker: ‘Het was een geweldige happening. Er zijn ontzettend veel meisjes op afgekomen. Fantastisch, je ziet dat voetbal leeft.’