Beachcourt Schilderswijk officieel geopend.

In de Haagse Sporttuin Schilderswijk vond op 1 april de opening plaats van het Beachcourt Schilderswijk. Een beachcourt midden in de wijk waar kinderen, jongeren en volwassenen, sportverenigingen en buurtorganisaties volop gebruik van gaan maken.

Eerste bal.
Wethouder Rabin Baldewsingh verrichte de officiële handeling door samen met Europees Beachvolleybalkampioenen Marleen van Iersel en Madelein Meppelink “een balletje” over te spelen waarna deze met een harde smash over het net geslagen werd.

Buurtsporttoernooi.
Na deze “eerste bal” en een kort fotomoment, voor de in grote getale aanwezige pers, werd de sportmiddag gestart met een openingsdans. Dat was waarvoor de 150 kinderen van 8 verschillende basisscholen zich hadden ingeschreven. Het buurtsporttoernooi was door de jeugdsportcoordinatoren van Stichting Werkgever Sportclubs Den Haag georganiseerd en werd begeleid door studenten van het ROC Mondriaan Lifestyle, Sport en Bewegen. De trainers werken voor een sportvereniging, maar de helft van hun uren werken ze in scholen en wijken om op die manier kinderen enthousiast te maken voor hun sport.

Clinic
Marleen en Madelein verzorgden de eerste clinic voor de jeugd uit de wijk. Zo’n dertig enthousiaste kinderen in de leeftijd van 8 tot 12 jaar oud doken achter ballen aan, die aangegooid werden door de Europese Kampioenen.
Bovenhands, onderhands, smashen en duiken, alles kwam aan bod tijdens de clinics van de pro’s van Beachvolleybal Team Nederland. Na afloop werd er zelfs om handtekeningen gevraagd, want hoe vaak heb je nou de kans om deze topsporters in het echt te zien?

WK Beachvolleybal
Gelukkig weten wij allemaal dat die kans groter is dan wat de kinderen tot gistermiddag dachten. Komende zomer is immers het WK Beachvolleybal in onze eigen stad. Marleen en Madelein zijn blij met de loting en spelen hun wedstrijden in het stadion dat op de Hofvijver wordt gebouwd. “De eerste plek in de poulefase is een realistisch doel,” zei Madelein na afloop van de clinics
Gesteund door het grote aantal beachvolleyballiefhebbers, dat de komende maanden alleen nog maar toe zal nemen, zal dit beachduo gaan voor een plek in de finale!