Buurthuis van de Toekomst

Woensdagmiddag 9 december hing wethouder Karsten Klein weer een Buurthuis van de Toekomst-bordje op. Ditmaal bij Haagse Sporttuin Schilderswijk. Het 46e Buurthuis van de Toekomst is geopend! Dit werd natuurlijk gevierd met een sportief feestje, inclusief gezonde hapjes en drankjes en veel sportieve activiteiten.

De Sporttuin in de Schilderswijk bestaat al 10 jaar en wordt breed ingezet voor en door de wijk. Diverse (sport)organisaties hebben toegang tot het terrein en organiseren daar activiteiten. Om nog meer activiteiten plaats te kunnen laten vinden zijn er met behulp van de gemeente een aantal aanpassingen gedaan. Zo is nu ook avond- en weekendopenstelling mogelijk zodat de buurt 18 uur per week langer gebruik kan maken van sportmogelijkheden in de tuin.

Feestje
In de Sporttuin was het een gezellige middag. Het zonnetje straalde aan de blauwe lucht. Veel kinderen en hun ouders zijn op het feestelijke evenement afgekomen. De gebruikers Femina Sports, Taekwondo Koryo en Tennisvereniging Breekpunt waren ook goed vertegenwoordigd.
Een gezamenlijke openingsdans werd verzorgd door juf Suzanne die samen met een hele grote groep kinderen na afloop van alle feestelijkheden een talentenshow had georganiseerd genaamd “Schilderswijk Danst!”

Het Buurthuis van de Toekomst
Karsten Klein is in 2012 samen met bewoners begonnen met het oprichten van het Buurthuis van de Toekomst. Het viel de CDA-wethouder en bewoners op dat diverse ruimtes van organisaties dagdelen niet benut werden. Door de diverse organisaties in de wijk bij elkaar te zetten en enkele aanpassingen aan bestaande ruimtes te doen, bleek dat er naast een efficiënter gebruik van de ruimtes veel meer mogelijk is dan werd gedacht: sportclubs, scholen, culturele instellingen en bewonersorganisaties, ze werken meer samen. Mensen in de wijk worden bij elkaar gebracht en er ontstaan nieuwe initiatieven door het Buurthuis van de Toekomst, een plek waar de buurt samenkomt. (bron CDA Den Haag)