Buurthuis van de Toekomst

De Sporttuin bestaat in 2015 al weer 10 jaar. Tien jaar lang is de Sporttuin hèt sportparadijs in de Haagse Schilderswijk. Wekelijks sporten er ruim 600 kinderen van 8 verschillende basisscholen in de Sporttuin en er zijn steeds meer verenigingen die terug komen naar de wijk om na de naschoolse sport ook nog verenigingssport aan te bieden.

Doordat er in de avonduren en in de weekenden steeds vaker gebruik gemaakt wordt door verenigingen, wijkorganisaties en buurtinitiatieven zoals vadervoetbal, is er aanspraak gedaan op de mogelijkheid een subsidie aan te vragen in het kader van aanpassing accommodatie.

Deze subsidie is toegekend en hiermee hebben we een aantal zaken gerealiseerd. Zo zijn de port-o-cabins vernieuwd, de sportveldverlichting is aangepast, cameratoezicht is vernieuwd, onderhouden en uitgebreid. Tevens staat nog op de planning dat de toegang tot de Sporttuin en tot basisschool Het Startpunt beter en makkelijker georganiseerd wordt. Niet met 6 verschillende sleutels en moeilijke acties in verband met het alarm, maar met minder sleutels en een goede toegangscontrole.

Tot slot zal er in de nachtelijke uren, vooral wenselijk in de donkere wintermaanden, straatverlichting aan gaan. Hierdoor wordt het voor de jonge kinderen, maar ook voor bijvoorbeeld vrouwensport en dansgroepen prettiger om in de Sporttuin rond te lopen na afloop van een training.