De Held in de wijk

Dick Jol en Paul van der Zwaan, vanaf nu meester Dick en meester Paul hebben afgelopen week trainingen gegeven in de Haagse Sporttuin.
Tijdens deze trainingen worden de kinderen van De Ostadeschool getraind in voetbal.

Het beter leren voetballen is eigenlijk niet direct het doel van meester Dick en meester Paul. Nee, de meesters willen dóór voetbal zorgen dat de kinderen regeltjes zoals "goed omgaan met elkaar,""tegen je verlies kunnen" en "respect hebben voor de anderen" beter aanleren.

Deze meesters zijn van de KNVB en weten dus heel erg veel van voetbal, maar ze weten daardoor ook heel veel over al die regeltjes die erbij komen kijken. 

Het was voor de kinderen even wennen dat ze ’s ochtends vroeg al in de Sporttuin moetsen zijn in plaats van in de warme gymzaal, maar na een goede warming up had gelukkig niemand het echt meer koud. (hooguit de juffen die aan de kant stonden te wachten met een kopje thee of koffie)

Komende weken gaan we nog een paar keer lessen volgen, ook in het klaslokaal. Dus niet alleen maar sporten, ook nog echt regeltjes leren van het bord en uit de boekjes.

Meer foto’s vind je HIER.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord