Hoog bezoek

In de Sporttuin zijn we wel wat gewend. Er komt vaak bezoek, belangrijke mensen uit andere steden of zelfs uit het buitenland. Toch was donderdag 15 april een bijzondere dag. Minister President J.P. Balkenende kwam op bezoek.

(foto Ton Groenendijk, HAAGwonen)

Op uitnodiging van HAAGwonen heeft de premier een rondleiding gekregen door de Schilderswijk, met als hoogtepunt uiteraard de Sporttuin. Projectleider van de Haagse Sporttuin, Sebastiaan Nederhoed heeft verteld over de samenwerking tussen de 9 scholen, de verschillende sporten en de bijbehorende verenigingen en de samen werking met welzijnsorganisatie Zebra.
Ook werd uit dit verhaal de rol van de Sporttuin in de wijk duidelijk. Er zijn immers geen verenigingen in de wijk, dus voor veilig en structureel sporten moet een moeder of vader met 3 of 4 kinderen een lange bus of tramreis maken richting een sportveld. De Haagse Sporttuin heeft dit probleem verholpen.
Moeders en vaders zijn altijd welkom, maar ook kan hun zoon of dochter veilig zelfstandig de Sporttuin bereiken.

Directrice van Basisschool het Startpunt, Karin Striekwold, heeft in hetzelfde gesprek met J.P. Balkenende nog kunnen vertellen wat het LeerKansenProfiel (LKP) inhoudt en hoe dit samengaat met de Sporttuin. Immers onder LKP tijd komen de onderbouwgroepen van deze school als volledige groep op vaste dagen naar de Sporttuin. Dit is ingeroosterd en geeft mooi aan hoe belangrijk de school sporten vindt.

Na een kort bezoek gaf de persoonlijk medewerker van meneer Balkenende aan dat ze weer verder moesten, ze hadden nog een flinke wandeling voor de boeg langs andere mooie bezienswaardigheden in de wijk.