IED EL ADHA/Ouder-betrokkenheid

GSC ESDO heeft op zaterdag 19 oktober 2013 j.l. voor haar jeugdleden en diens ouders een themadag georganiseerd die in het teken stond van Ied el Adha en de ouderbetrokkenheid. Hieronder tref je het verhaal van een deelnemer die zijn belevingen, van deze dag, met je wenst te delen.

Zaterdagmiddag, hartje Schilderswijk en aangenaam weer! Verscholen tussen de vele woningen aldaar, is de prachtige authentieke Haagse Sporttuin gesitueerd. Bij aankomst snorde het koffieapparaat, was de cake gesneden en waren de vrijwilligers (ouders) druk doende om de veldjes, met een variëteit aan activiteiten, uit te zetten.

Het oog, de neus de Marokkaanse maag zijn indicatoren voor eten, zo ook bij mij. Kijkend naar deze noeste vrijwilligers werd mijn blikveld ineens en abrupt gericht op een tweetal voor veelal bekende marktkraampjes waar eveneens een aantal vrijwilligers druk doende waren om het scala aan etenswaren te etaleren. Trots dat ik ben, verkondig ik je dat ik mocht proeven van deze etenswaren, een taak waar ik mij graag voor leen!

Hoor, wie klopt (komt) daar GSC ESDO….Daar zijn de kinderen en diens ouders en het feest kan beginnen en dat kon je horen! De duiven die rustiek genoten van de rust en het aanzicht van deze noeste vrijwilligers vlogen geschokt weg door de hoeveelheid kinderen en het meegeleverde aantal decibel.
De kinderen en ouders verdeelden zich, al naar gelang de interesses over de verschillende activiteiten. Zo konden zij voetballen, voetvolley, touwtrekken, Ook zag ik kinderen en ouders skateboarden en basketballen, maar wat mij deed opvallen was het plezier wat af te lezen was aan de gezichten van kinderen, ouders en vrijwilligers.

Een feest is geen feest zonder lekker eten en dat was er in overvloed en vele kinderen, ouders en vrijwilligers hebben hun buikjes tegoed gedaan aan de verschillende lekkernijen waarvoor dank! Na het verorberen van het eten was het voor de kinderen tijd om weer lekker verder te spelen en voor de ouders en vrijwilligers puin ruimen, maar dit doende met alle liefde van de wereld.

Het einde van de dag naderde maar een ieder die door mij werd bevraagd had een bevredigend antwoord.

Zaterdag 19 oktober 2013 gaat de boeken in als een zeer geslaagde themadag waar kinderen en ouders intens samen hebben genoten van de activiteiten, het eten maar ook van elkaars gezelschap en dat kenmerkt GSC ESDO onder ander ook, het fundament zit hem in de samenhang van jong en oud!

Namens allen dank ik u voor uw aanwezigheid. In het bijzonder dank ik de aanwezige kinderen, de ouders, vrijwilligers en de mensen die achter de schermen druk bezig zijn geweest en niet in genoemde categorieën vallen. Deze dank richt zich met name op uw tomeloze inzet en het getoonde enthousiasme. Ten aanzien van het eten, wil ik de moeders van de kinderen met name bedanken. Het culinaire gehalte en de veruit voortreffelijke smaakexplosies van het eten hebben mij natuurlijk doen inzien dat de mannen, die deze lekkernijen etaleerde, niet degene zijn die deze lekkernijen hebben gecreëerd. Hulde aan de moeders!!