Klimles in de Haagse Sporttuin (2010-02-02)

Elke week kan je op maandag leren klimmen in de Haagse Sporttuin. Op de klimmuur van 6 meter hoog zijn wel 30 verschillende "routes" te klimmen.

Tijdens de klimles leer je deze spannende sport op een veilige manier uit te voeren. Meester Tim van Streetcar/ RG Consult heeft namelijk een speciale klimopleiding gevolgd zodat hij precies weet wat kinderen moeten weten. Natuurlijk helpt hij in het begin bij alle kinderen om op de juiste manier de klimgordel vast te maken. Verder moet je weten hoe je bepaalde knopen moet maken in het touw, hoe je een dubbele-8 moet maken, en uiteindelijk zelfs hoe je iemand anders moet zekeren.

Aan het einde van een periode kan je een diploma verdienen dat bij de vaardigheden hoort die je hebt geleerd. Voor de een is dat dus het "zekerdiploma," voor de ander is dat het diploma waarbij je via een moeilijke route naar boven klimt. Moeilijk is het als je nog maar één kleur grepen mag gebruiken in plaatse van alle grepen die aan de muur zitten.

Deze zomer gaan de meesters en de juffen van De Sporttuin samen met meester Tim zorgen dat er weer nieuwe routes gemaakt worden. Dit doen we natuurlijk wel op een dag dat het zonnetje lekker schijnt.

Kom je dan een keertje kijken??

Meer foto’s vind je HIER.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord