Eerste keer schaatsen in de Haagse Sporttuin

De Haagse Sporttuin was voor 1 dag omgetoverd in De Haagse Schaatstuin. Gelukkig had het de laatste dagen genoeg gevroren om de laatste dag voor de vakantie heerlijk te kunnen schaatsen op het echte ijs. Woensdagmiddag waren de beheerders, meester Patrick en meester Mohammed al begonnen met besproeien van het veld en er ontstond snel een mooi laagje ijs.

Na twee rustige dagen door het offerfeest waardoor veel kinderen thuis gebleven waren, was het dan vanochtend toch echt zover. “Iet giet oan” waren de legendarisch woorden die het teken gaven dat het geschaatst kon gaan worden. Bijna 150 kinderen van de aangrenzende school mochten in groepen van ongeveer 30 kinderen per keer zich op het ijs begeven.
De Haagse Sporttuin heeft gelukkig heel veel eigen schaatsen, zodat alle kinderen het ijs op konden. Voor sommigen was dit de eerste keer. Onder belangstelling van de juffen en meesters van de school, de directie en zelfs mensen van de gemeente Den Haag en de vorige projectleider (die bedacht had om de baan zo aan te leggen, maar nog nooit erop heeft kunnen schaatsen), werd er gespeeld, geschaatst, gelachen en vooral heel veel genoten.

Wat een ontzettend leuk begin van de vakantie

De Haagse Schaatstuin

 

Schaatsen in de Schilderswijk

 

 

Meer foto’s van het schaatsen, klik hier.