Multiculturele Sportdag 2006

Op donderdag 14 juni 2006 is in de Haagse Sporttuin de tweede multiculturele sportdag georganiseerd. Kinderen uit de groepen 5 van in totaal 10 witte en zwarte openbare basisscholen uit Den Haag hebben in gemengde teams gestreden om de fair – play prijs. In ieder team zat één kind per school en in totaal waren er 24 teams.Niet het team dat het sterkste was, heeft gewonnen, maar het team dat het beste samen gespeeld heeft.

Voor de meeste kinderen was het best wel spannend omdat ze aan het begin van de sportdag geen kinderen uit hun team kenden. Na een aantal rondes gespeeld te hebben, gingen de kinderen de rest van de sportdag als vrienden / vriendinnen met elkaar om. Alle multiculturele teams hebben waanzinnig goed hun best gedaan om er een leuke en sportieve dag van te maken.

Het is de bedoeling de multiculturele sportdag volgend schooljaar nogmaals georganiseerd wordt. Directies van scholen uit het primair openbaar onderwijs vinden het erg belangrijk dat verschillende culturen binnen het onderwijsprogramma met elkaar in aanraking komen om de integratie te bevorderen.

TV – West heeft een reportage van de dag gemaakt, op dinsdag 19 juni 2006 is in Het Andere Oog de reportage van de sportdag te zien.