Multiculturele Sportdag 2011

Multiculturele Sportdag 2011Midden in de Nationale Sportweek wordt in de Haagse Sporttuin Schilderswijk de Multiculturele Sportdag 2011 georganiseerd. Bijna 300 leerlingen van de groepen 5 van 5 "witte" scholen en 5 "zwarte scholen zullen een hele dag gezamenlijk bezig zijn met sport.

6 Studenten van de Academie voor Sportstudies, richting Sportmanagement, hebben de organisatie volledig in handen. Al lang van te voren zijn alle plannen bedacht, bestellingen gedaan en spelltjes uitgewerkt. Mede door hun opleiding waarbij ze leren om allerlei zaken op het gebied van sport te organiseren zal de sportdag morgen een groot succes worden.
Zij zullen echter wel heel erg goed geholpen worden door studenten van het ROC Mondriaan, Sport en Bewegen uit Delft. De studenten van deze opleiding zullen alle spellen en de groepjes met leerlingen de gehele dag begeleiden.

De leerlingen komen vanuit heel Den Haag. Ligt de school te ver bij de Sporttuin vandaan dan worden de leerlingen met een luxe touringcarbus opgehaald. Sommige scholen liggen iets dichterbij en die zullen dan ook komen lopen.

De gehele dag staat in het teken van het leren samenwerken en door middel van sport inzien dat kinderen vanuit een andere wijk, met andere gewoontes en andere gebruiken eigenlijk precies hetzelfde zijn. In het nieuws en op het journaal zien we dagelijks mensen die vinden dat er juist nog heel veel verschillen zijn. Door middel van sport laten we zien dat dat best wel mee valt.

Er zijn 30 teams. Elk team bestaat uit 10 leerlingen, van elke school één leerling. Vanaf de eerste seconde zit je dus in een team met andere kinderen die je niet kent. Alleen door goed samen te werken zullen de opdrachten gehaald kunnen worden en zal er een punt verdiend worden voor het Sportiviteitsklassement.

Aan het einde van de dag is er dan ook voor het winnende team een prijs voor "Best Samenwerkende Team."
Voor alle leerlingen uit dat team is er een beker en zo gaat er met alle scholen in ieder geval een beker mee terug.

Natuurlijk kan zo’n dag niet zomaar georganiseerd worden.
De studenten en de medewerkers van de Sporttuin zijn dan ook de mensen van Gemeente Den Haag enorm dankbaar die zich bezig houden met het Ontmoetingenproject. Door dit project hebben we kunnen zorgen dat de scholen die ver weg liggen met de bus kunnen komen.
Woningbouwcooperatie Haagwonen zorgt dat er voor elke deelnemer een mooi T-shirt is. Elk team loopt zelfs in zijn eigen kleur T-shirt.
De Albert Heijn op de Steijnlaan in Den Haag heeft heel erg fijn meegeholpen met het verzorgen van alle lunchpakketten.
De Haagse Scholen tot slot draagt ook elk jaar zijn steentje bij door te zorgen voor alle financiele rompslomp.

Kortom een gigantische samenwerking van verschillende partijen die ervoor zal moeten zorgen dat de bijna 300 kinderen morgen een onvergetelijke dag zullen ervaren.