Multiculturele Sportdag 2014

De Multiculturele Sportdag was weer een groot succes! De 340 kinderen van 9 basisscholen uit Den Haag kwamen op dinsdag 22 april, vlak na Pasen en middenin de Nationale Sportweek naar de Haagse Sporttuin Schilderswijk om daar met elkaar deel te nemen aan de Multiculturele Sportdag.

Academie voor Sportstudies
Deze sportdag werd voor de 8ste keer georganiseerd en ook dit jaar werd dat weer gedaan met behulp van studenten van de Academie voor Sportstudies. De tweedejaars HALO studenten hebben alle spelletjes bedacht, het draaiboek gemaakt, contact gezocht met de scholen en het busvervoer geregeld. Natuurlijk moest er ook wat geld bij elkaar gesprokkeld worden. Gelukkig heeft Fonds1818 weer een heel groot van de kosten van voor haar rekening genomen en werden we verder gesponsord door Koninklijke Shell Nederland, www.attentio.nl en heeft de Albert Heijn aan het Lorentzplein alle gezonde zaken voor de lunchpakketten gesponsord! Wij zijn hier natuurlijk heel erg blij mee!

Samenwerking
De Multiculturele Sportdag is een samenwerkingssportdag. Alle kinderen worden namelijk gemixt en verdeeld over ruim 30 teams. In elk team zitten alleen maar kinderen die elkaar niet kennen, maar wel vanaf het eerste spelletje al met elkaar moeten samenwerken om punten te scoren. Het team dat aan het einde van de dag het beste heeft samengewerkt heeft de meeste punten gescoord en is daarmee de winnaar van de Sportiviteitsprijs.

Prijzen
Voor alle kinderen van dat team is er een beker. Resultaat, naar elke school gaat een beker mee en alle kinderen van elke school voelen zich stiekem dus een beetje winnaar.

Nieuwe vrienden en vriendinnen
Het mooiste resultaat is echter dat kinderen die elkaar niet kennen, wit, zwart, bruin, geel een hele dag met elkaar sporten en aan het einde van de dag meer te weten zijn gekomen over elkaar cultuur en gewoontes en zelfs vrienden of vriendinnen zijn geworden.