Multiculturele Sportdag een grandioos succes

Dinsdag 21 april 2009 vond in de Haagse Sporttuin voor de derde keer de multiculturele sportdag plaats. Het thema was dit jaar "dieren" dus alle teams hadden een dierennaam. Tien scholen van De Haagse Scholen waren uitgekozen om deel te nemen aan deze sportdag.

Uit heel Den Haag kwamen de scholen met buseen naar de Sporttuin gereden. Van de volgende basisscholen deed groep 5 mee aan deze sportdag; De Archipelschool, De Bohemen Kijkduinschool, De Zonnebloemschool en Waterland uit Leidschenveen, De Baanbreker, De Prins Willem Alexanderschool, De Jan Lighthartschool en de twee locaties van Basisschool Het Startpunt. Dit zijn 5""witte" scholen en 5 "zwarte" scholen.

In de maatschappij wordt er veel gesproken over integratie en multicultureel en vooral over problemen.
In de Haagse Sporttuin was er van mogelijke verschillen deze dag helemaal niets te zien en te merken.
Kinderen werden verdeeld in teams van ongeveer 10 kinderen. Toevallig was dat precies van elke school 1 leerling, zodat alle kinderen in een team zaten met 9 potentieel nieuwe vriendjes en vriendinnetjes.
Weer werd bewezen dat sport verbroedert want wat wij als organisatie hadden gehoopt ontstond ook daadwerkelijk. Na een voorstellingsspelletje en een warming up waren de eerste nieuwe vriendschappen al een feit.

De organisatie lag dit jaar in handen van studenten van de Sportacademie en van Sportmanagement. Anouk, Sandra, Jolijn, Eva en Bram hebben dan ook veel uren moeten overleggen, begrotingen moeten maken, busmaatschappijen moeten bellen en spelschema’s moeten maken. Dit is gelukkig allemaal beloond, want tijdens de sportdag was het stralend weer en waren er dus heel veel blije gezichtjes te zien.

Gelukkig kregen de organisatoren hulp van eerstejaars HALO studenten die heel goed konden begeleiden bij de onderdelen, maar ook met een groep meeliepen. Het was erg leuk om te zien dat de kinderen heel snel een band kregen met hun begeleider en als team van nieuwe vriendjes heel goed gingen samenwerken.
Tevens hadden we hulp van een sportklas van Scholengemeenschap Zuid-West. Heel fijn dat zij net als tijdens de pietengym sportdagen weer wilden komen helpen.
De meesters en de juffen van de scholen hoefden gelukkig niet zo heel veel te doen. Wel werd er hard geholpen om alle broodjes te smeren, het drinken voor de kinderen klaar te zetten en zelfs ijs te scheppen. Gelukkig kregen we daardoor alles op tijd af. Ook meester Patrick en meester Mohammed ontbraken gelukkig niet in het rijtje met harde werkers.

Uiteraard kost zo’n dag enorm veel geld. Gelukkig kon HAAGwonen die heel veel huizen in de Schilderswijk verhuurd en Fonds 1818 die graag goede projecten ondersteund wat geld missen, zodat wij in hele mooie t-shirts konden sporten. Tevens werden bijna alle kinderen met luxe bussen opgehaald.
Stichting De Haagse Scholen heeft, omdat de scholen die meededen onder deze stichting vallen, ook nog een deel meebetaald zodat we op de door Bakkerij Frans de Groot gesponsorde broodjes ook nog wat lekkers konden doen. Deze lekkere dingen hebben we dan weer bij Albert Heijn gehaald, want van hun kregen we al het drinken en een gezonde appel gratis.

Echt winnen door de sterkste of de snelste te zijn was deze dag niet mogelijk. Alle begeleiders keken de hele dag heel goed rond en vulden op scorebriefjes in welk team het beste samenwerkte. Dit is immers best wel lastig als je elkaar helemaal niet kent.
Uiteindelijk won OBS Waterland de prijs voor het mooiste spandoek, maar helaas moet er wel bij gezegd worden dat de boodschap om een spandoek te maken niet op elke school goed doorgekomen was.
Voor de drie best samenwerkende teams was er een mooie medaille.
Uiteraard was het T-shirt dat mee naar huis genomen mocht worden een prijs voor alle kinderen en begeleiders! 

Klik HIER voor alle foto’s

 

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord