Multiculturele Sportdag een groot succes

Multiculturele Sportdag 2010Donderdag 22 april was het weer tijd voor de Multiculturele Sportdag. Dit keer vond de sportdag voor de 4e keer plaats in de Haagse Sporttuin. Al deden er dit jaar minder scholen mee, het aantal deelnemers was een absoluut recordaantal!

De organisatie van deze dag was in handen van studenten van de Academie voor Sportstudies. Zowel van de Sportmanagementopleiding als van de Halo zaten in totaal 6 studenten in de projectgroep. Zij zijn in november begonnen met de voorbereidingen en op de dag zelf werd samen met ruim 60 eerstejaars Sportmanagement studenten gezorgd voor een bijna vlekkeloos verlopen sportdag.

Van 8 verschillende scholen van De Haagse Scholen kwamen de kinderen per bus of lopend richting de Schilderswijk. Eenmaal aangekomen werden alle kinderen verdeeld over 30 teams. Zo’n team bestond uit van alle scholen één leerling. Aangezien de spelletjes vooral uit samenwerkopdrachten bestonden, moest er dus vanaf de eerste seconde een soort vriendschap ontstaan.
Deze vriendschappen werden gedurende de dag alleen maar sterker.

Tussen de middag was er gezorgd voor een overheerlijke lunch, bestaande uit lekkere broodjes, een flesje drinken, en natuurlijk een gezonde appel. Helaas moesten we deze lunch wel met z’n allen in de gymzaal opeten aangezien het buiten op dat moment regende. Eigenlijk was het ook wel gezellig met 300 kinderen en 70 begeleiders in de dan toch wel wat kleine gymzaal.

Na een afsluitende groepsdans die gedurende de hele dag in kleine groepjes was aangeleerd kwam de prijsuitreiking. Een team ging met de Sportiviteitsprijs aan de haal. Echter, omdat dat team bestond uit leerlingen van alle scholen, ging er toch naar elke school een mooie beker!
Tevens was er voor elke leerling een leuke medaille en ging iedereen dus met een goed gevoel weer richting huis.

Op wat spettertjes regen en wat kleine botsinkjes na hebben we een hele mooie dag gehad. 
Kijk voor het verslag dat DagDenHaag TV gemaakt heeft op hun
WEBSITE.
Vanaf 1 minuut en 54 seconden gaat het over De Multiculturele Sportdag 2010.

FOTO’S

Tot volgend jaar!