Met de kids naar het WK Zeezeilen 2018

Scheveningen, 12 juli 2018 – Van 14 tot en met 20 juli varen bijna 100 van de beste zeilteams uit de hele wereld het Wereldkampioenschap Zeezeilen voor de kust van Scheveningen. Behalve op het water is er ook op de wal van alles te doen. Voor kinderen van ongeveer 8 tot 14 jaar is er dagelijks een vrij toegankelijk programma. Zeilen in een Optimist, wedstrijden, zelf bootjes en vlotten bouwen, knopen leren, SUPpen en kajakken.

Ook zijn de basisscholen uit Den Haag op donderdag 11 en vrijdag 12 juli uitgenodigd op de ‘Sport Beach’. Hier leren ze over de basis van het zeilen maar ook hoe ze voor de zee moeten zorgen in het ‘clean the beach’ programma, ze verzamelen afval van het strand en creëren hier vervolgens mooie kunstwerken van in de ‘Salt Water Garage’.

Kids challenge
Kinderen kunnen iedere dag van 16 juli tot en met 20 juli deelnemen aan verschillende competities. Alle activiteiten zijn gratis en starten vanaf het Kids Beach op de Hellingweg. Iedere dag is er een winnaar per challenge. De prijsuitreiking is dagelijks om 17.30 uur op het podium in de Race Village.

Kids Sail Regatta
Deze zeilcompetitie wordt gevaren tussen 11.00 en 13.00 uur en tussen 15.00 en 17.00 uur. De kinderen krijgen van te voren instructie van ervaren instructeurs van de ‘Zoute Optimist’, zeilervaring is niet nodig.

Harbor Challenge
In de Harbor Challenge draait het, net als bij de zeilteams, om teamwork. Samen met je team doorkruis je de haven zo snel mogelijk, terwijl je allerlei opdrachten moet doen waaronder een vlot bouwen! De Harbor Challenge is iedere dag tussen 14.00 en 15.00 uur.

Paddle Challenge
In de paddle challenge draait het om kracht en slimheid. Maak je eerste slagen op een SUP of kajak in de haven. Na een korte introductie door instructeurs van kanovereniging ‘Windhappers’ ga jij op weg en probeer je als eerste aan de overkant te komen! De Paddle Challenge is iedere dag tussen 13.00 en 14.00 uur.

Activiteiten op de wal
Ook voor ouders, bewoners en toeschouwers is er tijdens het WK Zeezeilen veel te doen in en rond de haven van Scheveningen. Klik hier voor het hele programma.