Schaatsen op natuurijs in de Schilderswijk

Het is gelukt! Voor het derde jaar achter elkaar. Schaatsen op echt ijs midden in de Schilderswijk
Vijf dagen lang werd er geschaatst, gerend, gevallen en weer opgestaan op het ijs van de Haagse Sporttuin.

Meester Patrick en meester Mohammed hebben van ’s ochtends vroeg tot ’s avonds laat water gesproeid op het veld dat normaal voor basketbal, skateboarden en BMX-en gebruikt wordt. Doordat het zo lang lekker koud was kon er een mooie ijsvloer ontstaan.
Kinderen van Basisschool Het Startpunt SR konden al op vrijdag 8 januari het ijs op, geintervieuwd door radio West en later op de ochtend zelfs gefilmd door een camera ploeg van TV West. De superschaatsers en de gymmeester waren ’s avonds in het 6 uur journaal te zien.
(kijk op www.rtvwest.nl voor de uitzending van 8 januari)

Na het weekend kwamen Het Startpunt FB, de PH Schreuderschool, de Koningin Beatrixschool en de Jan Ligthart school nog aan de beurt. Vijf lange dagen ijspret! Echt geweldig.
Uiteraard werd bij de Allsports ook gebruik gemaakt van de ijsbaan. De kinderen van groep 1,2 en 3 gingen zonder schaatsjes, de hogere groepen konden zelfs op echte schaatsen.
Daarvoor moeten we gelijk de Bernardusschool uit Den Haag nog even heel hartelijk bedanken. Van hun mochten we zomaar 30 paar schaatsen lenen. Die kwamen wel heel erg goed van pas!
Nu maar hopen dat het nog een keer een paar dagen zo koud wordt.

Meer foto’s vind je HIER.

0 antwoorden

Plaats een Reactie

Meepraten?
Draag gerust bij!

Geef een antwoord