Schilderswijk Danst!

Op woensdag 9 december vond de wedstrijd Schilderswijk Danst! plaats. Schilderswijk Danst! werd georganiseerd door Suzanne van den Hondel (jeugd sportcoördinator dans) en is een initiatief om kinderen een kans te geven hun danstalent op een podium te laten zien.

Het werd gehouden in de Haagse Sporttuin Schilderswijk. De wedstrijd viel samen met een bezoek van wethouder Karsten Klein. Hij opende de Sporttuin officieel als Buurthuis van de Toekomst.
De deelnemende dansers kwamen rond 13:00 uur binnen. Na nog een aantal inschrijvingen op de dag zelf deden er uiteindelijk 35 dansers mee! Suzanne startte met het aanleren van een groepsdans. Deze werd om 13:30 getoond aan Karsten Klein, waarna de kinderen zich mochten klaarmaken voor de wedstrijd. De kinderen hadden zelf een dans ingestudeerd en werden beoordeeld door een professionele jury die bestond uit medewerkers van Haagse dansscholen.

Enthousiasme
Door de creatieve dansen en het enthousiasme van de leerlingen werd het een waar succes. Natuurlijk hoort er bij een danswedstrijd ook een prijs. Twee duetten wonnen een gezamenlijke derde prijs. Zij mogen een optreden meedoen met bollywood dansschool Ghoenghroe Kl Pukar. De tweede prijs werd gewonnen door een dansgroep uit het van BSV Teniersplantsoen. Zij wonnen een optreden in theater de Vaillant.

Eerste plaats
De eerste plek werd gewonnen door een dans groep uit De Haagse Sporttuin. Zij winnen een breakdance workshop bij stichting Aight. Al met al was het een geslaagde dag. 35 kinderen hebben hun talenten kunnen laten zien. Daarnaast krijgen nog eens ongeveer 20 kinderen de kans om een kijkje te nemen bij dansscholen in de omgeving of op te treden in een echt theater.