Sportdagen van de Ooievaarspas

Afgelopen herfstvakantie organiseerde “de Ooievaarspas” een sportmiddag in sportaccommodatie Ons Eibernest en sporthal De Houtzagerij. Beide dagen werden goed bezocht. Ruim 700 kinderen kwamen, vaak vergezeld door hun ouders, de sfeer proeven en kennis maken met verschillende sporten.

Tijdens de middagen boden verschillende sportaanbieders workshops aan en werden bezoekers uitgenodigd om bij een sportclub een proefles te volgen.
Er werd verteld over hoe je met je Ooievaarspas gratis lid kan worden van een vereniging en gratis zwemles kan volgen als je onder de 18 jaar bent.
Stichting Leergeld maakte de aanbiedingen compleet door meer te vertellen over gratis sportmaterialen.

De dag werd afgesloten met een spectaculaire taekwondo demonstratie en een prijsuitreiking voor de meest enthousiaste deelnemer.

Connectie met Sporttuin Schilderswijk.
Doordat veel van de sporten die aangeboden werden ook in de Sporttuin beoefend kunnen worden, was er in de Sporttuin veel reclame gemaakt. Ook vanuit de BSV Teniersplantsoen en Buurthuis de Mussen waren veel kinderen aanwezig.
Persoonlijk contact met kinderen en ouders werkt dus blijkbaar erg goed.

Leuke bijkomstigheid voor de Sporttuin was dat veel van de trainers die normaal lesgeven in de Sporttuin, nu aanwezig waren tijdens deze sportdagen. Tevens lag de organisatie voor een groot deel in handen van Manni Zareei, “onze” taekwondomeester.