Sportochtenden 2016

Wat een succes! De Sporttuin bestaat 10 jaar en dat wilden we vieren.
De teamplayers Nathan, Cain, Timo, Remy, Pim en Feico organiseerden de sportochtenden voor in totaal ruim 750 kinderen. De scholen werden uitgenodigd en konden zelf aangeven met welke groepen ze mee wilden doen.

Verspreid over 3 dagen werd aan verschillende trainers van verenigingen gevraagd om hun sport aan te bieden. Zo kwamen de kinderen in aanraking met dansen, voetbal, boksen, tennis, hockey, taekwondo en volleybal. Verder stond de Sporttuin helemaal vol met luchtkussens, opblaasbanen en “the sweeper.”
Op het Jacob van Campenplein werden grote spellen georganiseerd waarbij de kinderen in teams opdrachten moesten uitvoeren en door middel van goed samenwerken punten konden verdienen.
Tussen de middag was er een heerlijke gezonde lunch die voor het grootste gedeelte mogelijk werd gemaakt door 2 locaties van Albert Heijn.

Uiteraard was er ook aan de bedenkers, betalers en mensen in nette pakken gedacht. Op woensdagmiddag was er het officiële feestje waarbij we even stil stonden bij het 10-jarig bestaan. Wethouder van sport, Rabin Baldewsingh liep door een erehaag van leden van Taekwondo Koryo en daarna feliciteerde hij de bedenker van de Sporttuin George van Hurck en de huidige projectleider Sebastiaan Nederhoed met hun mooie sportterrein. De accommodatie is een voorbeeld geweest voor nog 2 andere Sporttuinen in Den Haag en in de komende 5 jaar zal er op nog een aantal plaatsen in Den Haag een Sporttuin aangelegd worden.
Zo blijkt dat de combinatie tussen Sport en Onderwijs, de geboden veiligheid door onder andere de aanwezigheid van een beheerder, en de kwaliteit van de aangeboden lessen, na 10 jaar nog steeds een gouden combinatie is!