Spreekbeurt in de Haagse Sporttuin

Afgelopen vrijdag heeft Sertan van basisschool Het Startpunt zijn spreekbeurt gehouden in de Haagse Sporttuin. Zijn spreekbeurt ging over klimmen. 

Hij heeft met juf Laila van RGconsults geregeld dat zij er bij kon zijn als bevoegde kliminstructrice. Zij geeft normaal altijd op maandag les in de Haagse Sporttuin. Sertan had zich heel goed voorbereid. Hij wist te vertellen wat een gri-gri is, hoe je een klimgordel moet aantrekken en hoe je moet zekeren. Zekeren is heel belangrijk omdat de gene die naar boven klimt moet kunnen vertrouwen op de gene die beneden staat en het touw vast houdt.

Als je ook een klimcursus wilt volgen schrijf je dan snel in bij je gymjuf of gymmeester. Periode 2 begint gelijk na de kerstvakantie.

Alle kinderen van groep 6 mochten een keer naar boven klimmen. Ze hoefden nog niet zelf te zekeren. Gelukkig kon Mohammed uit groep 8 hier ook nog bij helpen zodat Sertan aanwijzingen kon geven.
Toen het begon te sneeuwen werd het wel even heel erg koud, maar gelukkig was het zo leuk en spannend dat we het vanzelf weer warm kregen.