Judo en Zelfverdediging

Judo is een Japanse zelfverdedigingssport waarbij respect voor elkaar het belangrijkste is. Judo betekent letterlijk vertaald: “de zachte weg”. We gaan elkaar dus geen pijn doen, maar met elkaar leren stoeien.

Zelfverdediging is leren hoe je moet omgaan met een “aanval” van iemand anders.
Iemand pakt jou vast terwijl jij dat niet wilt, wat moet je dan doen om los te komen. En nog een stapje verder; “kan je door op een bepaalde manier te gaan staan of een bepaalde kant op te kijken een aanval misschien wel voorkomen?

Trainer: Vincent Krijgsman

“erg enthousiast, een beetje bijdehand en een tikkeltje eigenwijs, maar vooral een talententrainer.”

Vincent is al vanaf 2011 actief, en is bij de Haagse Sporttuin gekomen via SWSDH. Hij is bij de Haagse Sporttuin gekomen omdat dit de buurtsportplaats van de Schilderswijk is en hij vindt het tof dat hij hier Judo kan geven aan de kinderen.

Het doel van Judo is om veel bij te dragen voor het respect tonen voor anderen en dit is goed voor de wijk. Ook wil meester Vincent de basis van het Judo aanleren.

Hopelijk komen er meer kinderen judoën, omdat het super leuk is, je veel leert over je eigen lichaam en omdat je kan stoeien met andere kinderen. Uiteraard zijn er natuurlijk wel regeltjes zodat het stoeien veilig blijft.”

Kijk op het sportrooster wanneer JUDO gegeven wordt!